-->

Google+ Followers

Tuesday, January 8, 2013

GA : Falling in love story



Assalamualaikum uoals,

Tengah duk godek-godek blog,
Tiba-tiba nampak pulak satu GA..
Rasa macam nak join jerk.. hehehe korang nak join tak ???
Kena baca dulu entry nie.. hehehe
So dengan pantas jari jemari nie cari idea nak mengarang !!!

Falling in love ??
Emma pun tak tahu macam mana rasanya bila kita jatuh hati kat seseorang !!
Tapi, lepas Emma putus dengan someone,
Emma dah tak percaya pada CINTA
Bagi Emma, perasaan cinta tu akan datang sendiri,
Dan biarlah ianya datang dari Allah,

Emma pun tak pernah terfikir akan jumpa dengan Incik syg,
Tapi Emma ingat lagi,
Saat-saat first time emma kenal dia,
Masa tu Emma keje kat Bangsar,
So setiap kali nak balik dari keje,
Emma akan lalu depan office dia,
And setiap kali emma lalu, 
Dia akan tunggu emma sambil tersenyum !!
Tapi emma nie sombong sikit,
So tak lah melayan sangat,
Buat derk je bila dia senyum..

Tapi one day tu... emma nak keluar lunch,
Emma terserempak dengan dia...
Time tu barulah emma pandang muka dia...
Tapi tak tegur la...
Dalam hati cakap " okay jugak mamat nie.. "

Sampai satu masa,
Emma dah tak nampak dia lagi...
Rupa-rupanya dia dah tak keje kat situ lagi...
Jeng...jeng..jeng...
One day, emma terserempak dengan kawan dia dalam bas,
Terus kawan dia mintak no telefon emma..
So emma tanpa fikir pape,
Terus bagi...petang tu jugak dia call and mesej emma...
Waktu tu jugak dia terus terang yang dia admire dekat emma
Hahahha time tu rasa nak gelak pun ade,
Coz emma tak ingat sangat dah muka dia macam mana...
Tapi kteorang set date nak jumpa... 
Akhirnya kteorang jumpa kat KLCC..
Time tulah dia terus terang dengan emma,
Last day dia keje kat Bangsar,
Dia tunggu emma tapi emma tak de...
Dia nak bagi bunga and chocolate kat emma
Tapi emma tak muncul-muncul jugak...
First time dia jumpa emma masa emma lunch tu..
Dia otw nak pergi masjid..
Time tu jugak dia buat sujud syukur dan doa supaya emma bukakan pintu hati 

Mula-mula susah emma nak accept dia..
But, bila emma jumpa dia...
Kteorang berborak.. gelak..
Timbul satu perasaan...
Dan akhirnya, lepas solat Mahgrib kat Masjid Al-Syakirin KLCC..
Emma bukakan pintu hati emma untuk dia..
Dan masa tu jugaklah emma tekadkan dalam hati 
Untuk lupakan segala kenangan dan kepahitan yang pernah emma rasa dulu..

Dan insyaAllah,
Kami akan bertunang March nie..
Dan semoga Allah permudahkan segalanya.. amin


okay, kalau nak join GA nie...
klik je sini


www.tips-fb.com

4 comments:

  1. hehe.. tahniah,tahniah.. cepat-cepatlah set tarikh kahwin plak lepas ni

    ReplyDelete
  2. Alololo... kisah lama jgn dikenang... tapi jadikan pengajaran... Cepat2 bertunang & cepat2 kawen ye.. ^_^

    ReplyDelete
  3. @Mohd Lokman Bin Ramli hehehhe insyaallah.. dah tau tarikh, confirm emma bagitahu punya..

    ReplyDelete
  4. @Cik Anna Jamu Susuk Dara memang tak kenang dah pun.. hehhehe insyaallah

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!