-->

Google+ Followers

Thursday, September 6, 2012

Siapa cakap WANITA lemah ???



Assalamualaikum uoals,

Tersentuh apabila membaca satu artikel,
WANITA SERING DI ANGGAP LEMAH !!
Siapa cakap wanita lemah ???
Sedangkan ALLAH telah menciptakan wanita dengan penuh kekuatan !!
Cuba korang baca tantang artikel nie...
Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama Tuhan?"

Tuhan menjwb "Sudahkah kamu lihat semua detik yang aku ciptakan untuknya?'
2 tgn mesti dibersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yg boleh digerakkan 
& berfungsi baik agar dpt mengolah berbagai jenis makanan..

Mampu memberikan kenyamanan bg anak-anaknya
Mempunyai pelukan yg menyembuhkan rasa sakit hati 
& kesengsaraan..dan semuanya cukup dilakukan dgn 2 tgn ini..

Malaikat menjawab: “Hanya dgn 2 tgn ini? Tetapi kau membuatnya dgn begitu halus dan lembut..”
Ya, aku membuatnya begitu lembut tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yg 
AKU berikan kpdnya agar ia dpt atasi byk hal luar biasa.”

”Apakah dia mampu berfikir?” tanya Malaikat..
Tuhan menjawab. “Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan utarakan pendapatnya.”
Malaikat menyentuh dadanya. “Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah dan rapuh, 
seolah byk sekali beban utknya.”

”Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh ekspresikan kegembiraan,cinta,sedih,kesepian,penderitaan & rasa bangga..”
Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan”
”Ya..Harus..!! Wanita ini mempunyai kekuatan utk mempersona lelaki..Dia dpt mengatasi beban hidup, mampu simpan kebahagian dan pendapatnya sendiri..
Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit. Mampu tertawa saat hatinya menangis. Dia boleh berkorban demi org yg dikasihinya. Dia boleh melawan ketidakadilan. Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia. ‘CINTANYA TANPA SYARAT’
Lalu Malaikat bertanya..”Apa kekuranganya??”
Tuhan Menjawab..”Hanya 1 hal, dia lupa betapa berharganya d
ia..”



Nota kecik : Thanks kepada insan yang share dekat Emma


www.tips-fb.com

8 comments:

  1. Semakin sedar bahawa diri ini amatlah berharga.. thx emma.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum emma...betul tu menarik..:)

    ReplyDelete
  3. kalau tak kuat takkan perempuan yg diamanahkan mengandung dan bersalin :)

    ReplyDelete
  4. tangan yg menghayun buaian itu mampu menggegar dunia kan!

    ReplyDelete
  5. @maszull wsalam mama, just sharing apa yang emma baca :)

    ReplyDelete
  6. @:: Mrs.Eady :: alhamdullilah kerana di lahirkan sebagai wanita :)

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!