-->

Google+ Followers

Friday, October 19, 2012

Government vs Swasta



Assalamualaikum uoals,


Bila fikir balik,
Best nye keje dengan Government kan ??
Dapat bonus, dapat elaun, dapat macam-macam benefit !!
5 minit sebelum tamat masa kerja,
Semua dah beratur kat depan mesin punch card !!
Tak sabar nak balik !!!
Kerja pun ikut musim lah...
Bila musim menuaiii semua sibuk dengan kerja,
Bila musim tengkujuh... pergi keje TIDUR !!
Best nyer lah....


Best nyer keje dengan Swasta kan ??
Dapat bonus depends pada prestasi company,
Kalau masyuk... so masyukk la poket korang !!
Kalau kempis, kempis la poket korang !!
Bila time kerja semua masuk awal,
Masuk lambat kena tolak gaji ...
Tapi bila bab kerja ???
Semua buat dengan bersungguh-sungguh..
Kalau tak sungguh-sungguh, manalah nak dapat hasil ???
Best nyer laaah...


-----------------------------------Nota kecik : Hargai dengan apa yang ada.---------------------------

www.tips-fb.com

4 comments:

  1. ade part yg btul, ade part yg tak betul.. tp, syukur ape adenye. stiap sektor ade kurang n lebih...

    ReplyDelete
  2. @Anonymous ye memang betul :) thanks atas comment anda :)

    ReplyDelete
  3. Rasanya btol lah apa cik emma kata tu.. pekerja swasta pon ada sumbang pd ekonomi negara jugak.. tp yg dpt kelebihan sapa keje gov.. yg swasta nie xde apa pon utk blanjawan trbaru nie.. manje kn sgt kot.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!