-->

Google+ Followers

Wednesday, October 19, 2011

Voice from heart


03.55pm@Bangsar

Salam, kesibukkan yang menyesakkan membuatkan Emma tak sempat nak update blog. Membiarkan ia bersawang-sawang lagi !! waaaa tidak !!!! Dan kerana begitu sayangkan  blog yang menyimpan pelbagai kenangan suka duka, pahit manis dalam hidup Emma.. lalu Emma tetap cari masa yang terluang.. =) 

Pagi-pagi bukak fb, Emma dah nampak yang kawan baik Emma di landa masalah... hurm... 

" tak nak lah gaduh-gaduh nie.... tak best laaaa..... "

Okay nak bagi korang baca luahan hati jap =)

Khas untuk insan yang sedang bercinta ( Ghanz a.k.a Rahayu and Anas a.k.a Afrida ) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Bila dia datang... semua rasa indah jer...
Masa tuu yang buruk pun nampak baik jer...
Tapi itu lah hakikat dalam kehidupan...
Orang kata dunia ni macam roda..
Ada masa kita kat atas, 
Ada masa kita kat bawah...
Bila kita kat atas.. semua akan sanjung...
Tapi bila kita kat bawah ??? semua hilang...

Tapi sejak ada dia... kita mula kenal
Apa erti kehidupan...
Kita mula kenal... apa erti kasih sayang, pengorbanan...
Setiap hari yang di lalui mampu menceriakan hari-hari yang suram...
Namun dalam berkasih sayang ada dugaan...
Dugaan yang bakal menguji sejauh mana ketabahan dan kesabaran manusia..
Yang lemah akan tewas...
Yang hebat akan mampu menghadapi dengan tenang...
Setiap dugaan korang kena sabar...
Jangan cepat nak melenting atau putus asa...
Aku pun pernah rasa perasaan yang sama macam korang...
Tapi... aku tak mampu nak pertahankan hubungan tu lagi...
Aku tak nak korang jadi macam aku....
Aku happy tengok korang bahagia...
Sebab... korang yang ceriakan aku bila aku sedih sebab dia hilang...

Setiap keputusan yang korang buat...
Fikirlah betul-betul... 
Jangan terlalu ikutkan kata hati... 
Korang yang merana nanti...
Pesan orang tua-tua " Sedangkan lidah lagi kan tergigit.. ini kan pula pasangan bercinta "
Bukan ke tu semua pengerat kasih sayang ???

Ayu and Ghanz,
Setiap yang korang nak buat fikir dulu masak-masak,
Betul atau tak setiap tindakan korang,
Kalau mulut kata benci, tapi dalam hati masih sayang...
Percayalah aku cakap !!!
Sebab aku dah rasa semua tuuu... 
" Bila mulut kata benci.. tapi hati masih sayang "
Dan tengoklah macam mana aku and Shida ???
Betapa seksanya nak lupakan dia ???
Namun tetap jugak tabah kan hati and kuat kan semangat...
Dah bukan jodoh kan ??? Redha jer laaaa


Ieda and Anas,
Setiap hari aku nampak keceriaan kat wajah Ieda,
Kalau dulu wajah tu selalu bermuram... mengeluh dengan nasib diri sendiri...
Kini, wajah tu sentiasa ceria dan sentiasa tersenyum...
Hubungan korang baru lagi...
Banyak lagi dugaan yang terpaksa korang tempuh,
Tapi korang kena ingat,
If korang betul-betul sayang....
Jangan cepat percaya dengan apa yang orang lain cakap...
Sebab ??? Hanya korang yang kenal sapa partner korang...
Yang penting " Percaya pada hati "...


Dan aku, 
Sebagai kawan korang....
Sangat-sangat happy dengan melihat korang happy...
Walaupun kadang-kadang perasaan jeles tu wujud...
Tapi aku tak kisah pun...
Yang nyata,
One day i will meet the right person..InsyaAllah




p/s = continue from Blog Shida


www.tips-fb.com

3 comments:

  1. Cuke ar bce eema eshya nye blog ni

    ReplyDelete
  2. insya Allah. nnt awak jumpa la tu. hehe.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!