-->

Google+ Followers

Wednesday, October 12, 2011

Cinta Alam Cyber ??????

04.42pm@Bangsar

Salam all, terasa bahang umpama lava gunung berapi yang bakal meletus... macam tu jugak lah cuaca yang sangat panas hari nie... memandangkan keadaan kesihatan yang menunjukkan ke paras hampir demam... maka suhu badan pun meningkat dengan panas... Namun tak menghalang semangat nak berblog nie... setelah berminggu-minggu ditinggalkan umpama rumah tiada penghuni.... weeeee terlebey jap.... hehehhehe

Ops... korang pernah tak merasai perasaan cinta di alam cyber nie ??? Semenjak adanya Facebook, Twitter, Myspace, Friendster, Blog, ataupun laman chat room Camfrog (of course !!!)  so tak hairan lah bile one of ur friends will getting married and then when u ask how do u meet your future husband ??? and the answer is CYBER....


And sebenarnya this situation best jugak kan... u know each other, chatting and then set the date to meet up ( blind date )... nampak macam so sweet... heheheheh and for sure korang semua pernah merasainya kan ??? alaaaaa ngaku jerrr laaaa. =p

Ingat lagi time sekolah dulu... biasalah yang femes mestilah MIRC... tak nampak muka pun.. chatting macam nak rak... then ada yang bagi gambar dorang (Emma tak pernah baut ok ... pastu set laaa bila nak jumpa... and once korang duk tunggu nak jumpa, nampak dari jauh gf/bf yang korang duk tunggu... heheheh nak kenal pun tengok dari kaler baju laa... dah macam cerita P.Ramlee pulak =p... agak-agak muka gf/bf yang korang nak jumpa kurang menarik terus lari... tak jadi jumpa... tinggallah insan yang di janjikan nak jumpa duk tunggu tapi tak muncul-muncul. Hurm tu lah yang selalu jadi kat member-member Emma and yang paling menyampah nyer... Emma yang kena menyamar jadi kawan Emma ... ishhhh tak pasal-pasal jer.... 

But ada jugak yang bercinta bagai nak rak berbulan-bulan and bertahu-tahun tapi tak pernah jumpa... hurm macam mane tu ek ??? Tapi ada jugak yang akhirnya bertemu jodoh melalui alam cyber dan hidup bahagia sampai sekarang dengan di kurniakan anak-anak yang kiut miut... Tahniah laaaa bagi pasangan yang macam tuuu.... Tabik sprinngggg kat korang laaa...
So, cinta di alam cyber nie akan berjaya atau tak ???? korang nilailah sendiri... setiap pertemuan itu ada kebaikan dan ada keburukkan.. tak bermakna kita dah kenal lama dengan seseorang tuu kita tahu setiap perwatakkan dia ??? and tak bermakna if korang baru kenal korang tak bahagia... the most important... korang rasai sendiri dan nilai sendiri what is the best for u...


www.tips-fb.com

8 comments:

  1. U KNOW WHAT SAYANG ?

    i pernah fall in love dengan cinta cyber juga !

    i juga pernah cerita kat blog, tapi i dah delete.

    now, i try to make another entry to reply ur cyberlove entry !

    i will tag u soon. ! =D

    nice one Emma ! =) LOVE !

    ReplyDelete
  2. i salah sowg mangsa cinta siber..and alhamdulillah...kekal smp skrg n dah nak kawen pon..insyaallah:-)

    ReplyDelete
  3. emma terjatuh cinta dgn sesape dalam alam cyber ke? hehe.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  4. @ShidaHaron : Really beb ??? hahhaha do sweet babe!!

    ReplyDelete
  5. @nick dot anis : owh yer ker??? congrats... semoga kekal hingga ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  6. NasZ : Hahahahha buat masa nie belum lagi... hehehe

    ReplyDelete
  7. SoLy SoLicious : Solyyyy.... ngaku cepat <<<<<

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!