-->

Google+ Followers

Tuesday, December 31, 2013

I'm Proud to be Malaysian Citizen



Assalamualaikum uoals,


Post entry macam ala-ala entry merdeka pulak !!!
Penghujung sisa-sisa 2013
Jadikan yang lepas sebagai pengajaran
Ambil yang akan datang sebagai cabaran !!!
Cewahhh kemain kaw emma nak bagi motivasi pulak !!!

Oh ya, seriously, i'm really proud dilahirkan sebagai rakyat Malaysia
Since emma kecik sampai lah sekarang nie
Dari sebesar tapak tangan sampailah nak jadi bini orang
Korang pernah ke hidup susah ???
Negara tak aman ???
Perang sana sini
Korang keluar rumah peluru lalu depan mata ???
Bom sana, bom sini. jerit sana, jerit sini !!!
Tak pernah lagi kan ???

Alhamdulilah, MALAYSIA masih aman !!!
Tapi janganlah hilangkan keamanan yang kita dah rasa sekarang nie
Korang tak kesian ker dengan anak cucu korang masa depan ???



Tuuuu dia, setepek emma  bagi posing kat Dataran Merdeka lepas habis keje tadi
Kemain kaw... duduk lepak jap kat situ
Sambil makan ice cream Mango Peach Sundae ,
Sambil tu kemain duk usha abang - abang polis yang nak bertugas malam nie
Duk usha-usha...
Tak sedar-sedar incik tunang kat sebelah
Kan tak pasal-pasal dah kena perli
" Dalam ramai-ramai polis yang ada tadi... ada sorang je polis yang nampak hensem !!! Yang tuuu kan ??? " (Tunjuk kat polis yang baru keluar dari kereta polis !!!)

Sentap ..... " macam mana tau nie ???? baru nak cuci mata japppp "
Walau macam mana pun emma bangga di lahirkan sebagai RAKYAT MALAYSIA !!!
Dalam IC tulis WARGANEGARA MALAYSIA !!!!
Okay babai :) hehehehehhe



www.tips-fb.com

6 comments:

  1. Proud to be malaysian too... Proud to be muslim.... Sambut new year dgn tunang ke?

    Happy new year...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah sambut new year kat rumah jer... malas nak keluar :) Selamat tahhun baru !!!

      Delete
  2. Assalamualaikum.. pekaba emma? lama iman menyepikan dirikan..rindu kt sahabat lama ni. iman baru kesempatan mgupdate blog hari ini warkah terakhir 2013. dan iman nak ucapkan happy new year utk emma:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, happy new year iman !! wahhh rindu nye kat si kecik nie :) eh, emma dah tukar no baru tau !!!

      Delete
  3. Assalamualaikum emma. sihat ke? lama sheila tak jejak sini. hehhee. alhamdullilah. sheila pun bersyukur sangat dilahirkan di Malaysia. masih lagi aman tak seperti negara lain :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mummy to be !!! ehheheh windu nye kat sheila nie...??? bila nak lepak2 makan nie ??? kemain dah yaya and sheila janji nak lepak makan2... nie memasing dah bawak perut dah nie !!! kena tunggu baby deliver lah nampak nyerr... ehhehe :)

      Delete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!