-->

Google+ Followers

Tuesday, December 31, 2013

Journey on 2013


Assalamualaikum uoals,

Time comes fast
2013 di penghujung
Welcome 2014
Setiap tahun pasang azam
Ada yang tercapai
Ada yang tak...
Tapi tahun 2013 nie bagi emma penuh dengan liku-liku kehidupan
Cabaran dan dugaan,
Suka dan duka yang kadang-kala menguji keimanan emma


Starting the year of 2013 with my birthday on 16 January
Permulaan dan pertambahan angka pada umur
Dan umur yang membuatkan kerisauan tahap chipmunks melanda !!!
On 25th, mulalah orang bertanya ????
" Bila nak kawin ??? kawin ??? kawin ?? kawin !!!
" Blaaa..bla...bla... blaa..."
Dan kadangkala ianya membuatkan kita rasa sakit hati !!!










Saat yang pasti membuatkan ramai wanita mengalirkan air mata
Bila seorang lelaki proposed untuk jadi wanita dalam hidup dia
Walaupun tak lah romantik mana pun !!
Tapi bila tengok kesungguhan dan kesabaran
Kejar emma bertahun-tahun
Rasa terharu sangat !!!



First time in my life bila dapat main Ice Skating
Walaupun for the 1st time rasa kekok sikit
Bila lantai tu memang kemain lagi licin
Tapi Alhamdulilah... tak jatuh terduduk lagi main benda nie
Yang paling syok and rasa bangga tu...
Bila siap ajar lagi orang lain main Ice Skating
Padehal... tulah pertama kali main :)










Saat yang paling menyedihkan
Bila Mama sakit
For the 1st time rasa sedih sangat sebagai seorang anak bila tengok mak sendiri sakit !!!
Apa korang rasa bila tengok mak korang yang selama nie sihat tiba-tiba sakit !!
Saat yang memang rasa sedih bila mama masuk operation room untuk masukkan tiub kat leher.
Sepanjang jalan dari office ke hospital air mata mengalir je.
Bila mama tak ingat apa-apa,
Bila mama meracau-racau duk cakap perkara yang pelik-pelik,
Dan saat-saat mama kat hospital...




Alhamdulilah, Allah bukakan pintu hati seluas-luasnya
Allah beri petunjuk ke jalan yang di Redhai
Allah beri kesempatan untuk berubah
8 July 2013, Permulaan emma berhijab
Bukan sebab orang lain atau kata-kata dari orang lain
Tapi sebab hati dan tiba masanya !!
Maka berubahlah emma !!!
Walaupun permulaannya, pelbagai kata-kata kesat, kutukan yang emma terima,
Ada juga yang memberikan kata-kata semangat
Alhamdulilah







Permulaan keluarga baru,
Alhamdulilah... Cinta monyet kononnya
Kini selamat menjadi tunangan Dr Afizam .. hehehhe
InsyaAllah 2014 membawa ke jinjang pelamin :)








Hidup tak selalunya indah
Asalkan tak lupa pada penciptaNya
Dua bulan duduk rumah jadi penganggur
Memang satu perasaan 
Yang sukar untuk di ungkap !!
Gara-gara bengang dengan boss, officemate
Surat notis di layangkan... cewaahhhh !!!
Sudahnya 2 bulan duduk rumah
Belajar MASAK !!! lalalallalala
Namun, setiap dugaan pasti ada hikmahnya
Permulaan sesuatu yang baik
Bila dapat offer yang lebih berganda dari apa yang ada sebelum nie. Alhamdulilh



www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!