-->

Google+ Followers

Sunday, December 29, 2013

Awas, Jangan tertipu !!!



Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, satu demi satu langkah di atur
Lepas selamat di tunangkan 6 July hari tu...
Akhirnya langkah seterusnya di atur,
Last week sempatlah luang kan masa pergi Kursus Kahwin
Kononnya nak amik kursus kat Masjid Negara,
Semangatlah duk booking secara online
Sekarang kan semua nya di hujung jari
Hanya satu Klik semua boleh jadi !!
Betul tak ???
Lastly, hari Jumaat dapat mesej ...
Lokasi kursus di tukar,
Nasib baik lah lokasi nak tukar tu dekat je.
Kalau jauh memang confirmlah cancel !!!

Sesi kursus dari Sabtu (2.30pm - 7 pm) Ahad (9.00am-6pm)
Sampai je kat tempat kursus,
Mak aiii kemain ramai pulak manusia yang duk berkursus.
Ada yang memang nak kawin
Ada yang saja-saja je datang
Macam-macam orang ada
Tua, Muda...Kebanyakkannya adalah yang bergelar student

Lepas register je... kteorang dapat file and dalam file tu ada satu buku, katalog, and pen !!!
Rasanya lepas nie dorang kena letakkan gula-gula sekali !!!
Biasalah kalau dah duduk lama-lama dengar ceramah ustaz-ustaz nie
Confirm korang rasa sangat mengantuk !!!
Ada penceramah yang memang best bila dia bagi ceramah !!
Buat semua tak kering gusi... kemain nak gelak jer !!
Mana tak nya, main lepas je dia cakap...
Lebih-lebih lagi isu first night !!! wahhhh kemain ekkk
Yang lelaki kemain gelak...
Yang perempuan ada yang malu-malu...
Emma ??? hahahaha buat tak de perasaan je !!!
Tapi bila tang penceramah yang membosankan.....
Korang confirm rasa nak tidur dah time tu...
Mulalah ada yang main hp...
Ada yang sempat lagi main Candy Crush... kemain kaw bile dengar "sweet...sweet...sweet "



Tapi ustaz cakap next year sape nak kursus dah kena amik exam !!!
Kalau tak lulus exam kena repeat balik !!!
Rasa-rasanya kan ???
Confirm bilangan anak luar nikah semakin ramai kan ???

Oh ya, bila cakap pasal booking kursus secara online nie,
Lebih baik korang call terus mana-mana pusat kursus pra perkahwinan
Sebab, kebanyakkan nombor yang dalam web nie,
Dorang nie merupakan agent !!
So, once kalau tempat kursus tu dah penuh...
Dorang akan tolak je kte terus ke mana-mana pusat yang kosong !!
Dan pusat kursus pulak kena bayar dekat agent nie RM 20 sekepala !!!
Tak ke untung dorang nie ????






www.tips-fb.com

2 comments:

  1. biasalah tue...demi duit...sanggup buat apa sahaja...ish3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... at least jadi orang tengah antara penganjur.

      Delete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!