-->

Google+ Followers

Friday, December 9, 2011

Terakhir...

11.07am@Bangsar,

Selamat pagi and selamat hari jumaat blogger and reader.  Jumaat yang terakhir emma kat bangsar.  And lepas nie takkan ade lagi emma akan post our location at Bangsar anymore.  Bagi yang penah baca post emma sebelum nie mesti korang dah tau nape kan ???? Kalau tak tahu tak pe.. meh emma cite kat korang!! Actually Emma dah pun dapat keje baru... Alhamdullilah.. rezeki!! Tak sangka pulak boleh dapat. Emma tawakal and redha jer masa pergi interview hari tu !! And mungkin dah rezeki Emma.. sape tau kan ?? orang kata "tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia hanya DIA jer yang tahu" betul tak ??? cewwwaaaahhh berperibahasa pulak Emma pagi-pagi nie..dan yang ternyata bila Emma dapat keje, tak sangka pulak Mista Tenggiling pun dapat keje !! hehehehe saje jer Emma pilih tarikh yang sama dengan tarikh Mista Tenggiling pergi interview. Nak amik semangat lah katakan!! Hehehhe

So by next week Emma akan start kat tempat baru.....InsyaAllah...

Dua tahun mengejar ilmu,
Mengejar cita-cita yang di impikan,
Bila cita-cita dapat di kejar,
Dapat di miliki,
Aku terus terbang... terbang setinggi yang boleh, 
Untuk ape???
Untuk mencari sesuatu yang mampu membuatkan aku mampu mencapai impian,
Dan sesungguhnya impian ku setinggi langit,
Tak tahu mampu ku gapai atau tidak,
Aku masih lagi tercari-cari tangga menuju ke arah impian,
Dan bila setiap langkah ku di iringi doa,
Doa oleh ibu bapaku, keluargaku, insan di hati, rakan-rakanku,
Maka aku kuatkan semangat,
Langkah kaki ku atur,
Agar tidak tergelincir di tengah jalan,
Kata-kata semangat ku semat di hati,
Supaya tidak lalai atau leka,
KINI..
Langkah ke tiga akan ku atur,
Menuju ke arah impian yang pasti,
Dan hari ini,
Segalanya akan berakhir,
Segalanya akan ku tinggalkan,
Meja, Kerusi, alat tulis, komputer, pejabat, 
Dan segalanya yang pernah menjadi milikku,
Akan ku tinggalkan...
Dan yang pasti, 
Segala ilmu yang aku timba...
Akan ku bawa pergi,
Untuk peperangan di tempat baru...
Namun segala-galanya aku takkan lupa,
Segala kenangan, 
Suka dan duka, pahit dan manis,
Takkan ku lupa selamanya,
Di sinilah tempat aku mengenal erti dunia kerjaya,
Di sinilah aku bertemu dengan pelbagai kerenah dan ragam manusia,
Dan di sinilah ilmu ku timba...
Terima kasih untuk segalanya...
Kerana langkah ku masih jauh...
Masih terlalu tinggi untuk ku gapai sang impian!!
Yang pasti aku perlu berusaha ..
Menuju ke arah impian...



www.tips-fb.com

16 comments:

  1. tahniah emma. dpt kerja baru. hoho

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya emma, keje leklok :)

    ReplyDelete
  3. Jue AbdRahman : Kak Jue... terima kasih..=)

    ReplyDelete
  4. Thalhah Amir : Heheheh tq thalhah... cepat blanje emma makan !!!

    ReplyDelete
  5. Ayu Iman : Hhehehe kat area kl jer ayu =)

    ReplyDelete
  6. yeker..tahniah ek emma dapat kerja baru...all the best ek...keje bebaik k...

    ReplyDelete
  7. Tahniah emma :)

    sangat puitis & dramtis puisi luahan hati Emma ni.. :)

    Good Luck Dear tempat keje baru nnti :)

    ReplyDelete
  8. Ayu Iman : Hehehhe tq ayu... boleh blanje emma makan nie =)

    ReplyDelete
  9. rina ellisa : Tq Rina... hehehe cuba bakat jer...

    ReplyDelete
  10. semoga langkahan itu membawa 1001 tu kemenangan ye.. ehe

    ReplyDelete
  11. erm....syok woh baca part yg ala2 puisi gitu..

    sungguh puitis...gud luck yer..:)

    ReplyDelete
  12. Gen2Merah : InsyaAllah...doakanlah ek =)

    ReplyDelete
  13. Ayung : Hhehehhe kak ayung !!! thanksss bile nak blanje emma makan nie ???

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!