-->

Google+ Followers

Wednesday, August 21, 2013

Bila orang BANDAR masuk KAMPUNG !!!



Assalamualaikum uoals,


Sape yang rajin ikut emma kat Facebook...
Korang tau lah ape aktiviti emma.. heheheh
Oh ya nak share dengan korang
Last week emma sempatlah ikut incik tunang balik kampung dia..
Tak lah jauh mane pun.. kat Kuala Pilah jer..
Sepanjang kteorang kenal and tunang....
Emma pernah datang kampung incik tunang pun time 1st day Raya hari tu dengan my family...
Time tu... kemain lagi jammed dari Bukit Putus nak ke Kuala Pilah..
Sampai sana pun dah mahgrib.. lepas sembang-sembang... then kteorang gerak balik malam tu jugak !!
Tak sempatlah nak borang sangat ngan " Mak mertua den !!! "
Dek kerana mak mertua tak puas hati... last week mak mertua dah warning awal-awal suruh emma ikut skali...
Wahhh kemain kau rasa macam tegak-tegak je bulu roma nie...
Yerlah tak pernah pulak ke sana sorang-sorang
Then nak menghadap " Mak mertua lagi... " tak ker rasa nak ter "sakit perut"
Tapi gigih jugak lah datang...tak nak hampakan permintaan kononnya... heheheh

Okay... part yang paling mengharukan bila...
Budak BANDAR yang masuk KAMPUNG !!
Sape ???
Sah-sahlah emma...
Korang  nak tau...
Nielah 1st time dalam hidup masuk kawasan yang betul-betul kampung !!
Pukul 5 petang kedai dah tutup...
Malam kemain lagi gelap and sunyi...
Apa korang dengar ???
Bunyi cengkerik, bunyi lembu... bunyi kambing dan bunyi-bunyi yang ada... hehehehe
And 1st time jugaklah dalam hidup masuk kebun kelapa sawit, kebun getah ... hehehehe
Sampaikan emma sempat suruh incik tunang snap gambar dalam kebun kelapa sawit !!!
Tapi yang paling tak tahan bila kena kutuk dengan incik syg...
" Tak pernah-pernah seumur hidup dia amik gambar kat kebun kelapa sawit and getah !! "
Hahahha ade emma kesah ker ??? kan ke tu pengalaman... hehehehhe



Hahahha kemain muka suci tak de sebarang make up... heheh duk kampung kan ???

Tapi part yang paling tak best bila....
Time tengah jalan-jalan keliling kampung naik motor...
Sampai kat satu selekoh tu...
Ade ber'ekor-ekor' angsa yang duk kejar kteorang !!!
Kalau setakat angsa yang kecik-kecik tu tak lah heran sangat !!
Tapi nie leher kemain lagi tinggi... sampaikan duduk atas motor kepala dia lagi tinggi dari kteorang !!!
Oh lalalalalla sah-sahlah press motor laju-laju...
Kang kena gigit tak ke naya !!!

Tapi memang best duk kampung !!! heheheheh
nasib baik "mak mertua" tak buli suruh masak .... hahah kalau tak naya ko emma !!!
Apa yang penting ... "hati bakal mak mertua kena jaga !! " pesan incik tunang !!


www.tips-fb.com

15 comments:

  1. haha...lawak la plak baca entry nie...tak pasal2 kena kejar ngan angsa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tulah.. teruk betul angsa tu !!!

      Delete
  2. ya..walaupun MIL tak suruh, kita ni sebagai perempuan and bakal isteri kepada anknya kena pandai2 rajinkan tangan tu untuk buat kerja.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan di ingat pesanan akak tu... heheh thanks sis :)

      Delete
    2. alaa.. kt cnie xleh like lah.. kalo x nk like 1000x daa..huhhu

      Delete
  3. Wah, bakal sekampung la kita yer Emma..hahahahhaha. Seronok kan? Nak ambil hati mak mertua senang jer. Belajar masak lemak cili padi yang simple tu. Confirm mak mertua sayang. Hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekampung ek ??? yeayyy boleh datang RAYA nanti.. hehhehehe tulah balik kampung hari tu... tengok-tengok jugak cara MIL buat lemak cili padi.. hehehe

      Delete
  4. Assalamualaikum yanggg. heee masuk kampung! yeayyyy pasni dah kawin bestnyaaa. betullah, hati mertua kena jaga. jangan juga lupa keluarga sendiri juga. heeee lama menyepi. selamat hari raya emma. maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam yangggg, hehehe insyaAllah... kawin nanti mesti datang tau !!! selamat hari raya sheila :)

      Delete
  5. Replies
    1. hehehehe tanpa di sengajakan !! :)

      Delete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!