-->

Google+ Followers

Wednesday, August 28, 2013

Berehat seketika di BALI (Pergunungan gunung berapi - Ubud)



Assalamualaikum uoals,


Okay sambung lagi untuk hari yang ke dua di BALI
Lepas melepaskan rindu dan dendam main air kat laut...
Rest, then bersiap sedia untuk mengisi perut yang memang tahap kelaparan
Bila dah kenyang,
Maka perut pun dah tak berdondang sayang...
Sementara tunggu pak supir datang amik kteorang...
Sempat snap gambar hotel jap...

view swimming pool from my room :)


Bergerak ke kawasan pergunungan pulak...
Kali nie semangat nak ke Ubud..
Dengar-dengar kat sana terkenal dengan silver
Sambil tu rasa nak tengok persembahan kebudayaan BALI yang agak menyeramkan :)
Bila sampai kat Ubud.. 
Memang kemain banyak silver yang di jual dengan harga yang SANGAT murah :)
Apa tunggu lagi ????
Borong lah dari atas sampai ke bawah duk membeli.. 
Pakainya ??? tak tahu bila... heheheh biasalah perempuan kan suka membazir :)
Sepanjang jalan ada pelbagai deretan kedai yang jual dari tradisional hingga ke moden 
Bali merupakan pusat perlancongan...
So kalau rasa nak shopping something yang interesting sangat susah nak cari...
Sebab apa ??? tu kan kawasan pantai !!!
Bila tengok balik... banyak jugak barang yang ada kat KL...
But bila tang yang unik tu kita jumpa...
Memang kita akan rasa sangat kagum sebab dorang ni sangat kreatif
 

Ubud town :)


Sementara tunggu persembahan kebudayaan...
Lepak makan jap kat " Dirty Duck Restaurant "
Menu utama restaurant nie adalah " ITIK "
Urmmmm tak pernah makan itik...
So, this is my 1st time try makan... :)
Rasanya ???
Urmmm bolehlah... tak kena langsung dengan tekak den :)

 Konsep restaurant nie adalah tradisional..
Bila kita masuk je... kita boleh pilih tempat kita nak...
Sama ada nak duduk secara santai kat gazebo bersebelahan dengan sawah padi...
Atau dalam restaurant...
Tapi kalau nak tempat sebelah sawah padi tu...kena booking awal-awal
Confirm fully booked !!!
Nasib baik ada rezeki hari tu...
Tapi sementara tunggu makanan sampai...
Snap-snap gambar dulu..
Sibuk duk snap...nyamuk pun kemain nak interframe...alahaiiiiiiii



www.tips-fb.com

5 comments:

  1. bestnya...bila la impian kita nak pergi sana dapat jadi kenyataan? huhu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yannggg, bestnyaa. sheila tak pernah makan itik. guane rasanya ekk? hehehe bestnyaaa nak honeymoon sini :p

    ReplyDelete
  3. wow...bestnya emma...teruja tgk..huhuhu

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!