-->

Google+ Followers

Tuesday, August 27, 2013

Berehat seketika di BALI (KUTA)



Assalamualaikum uoals,

Pulau BALI merupakan salah satu pulau yang terletak di Kepulauan JAWA dan LOMBOK
Agama rasmi penduduk BALI adalah beragama HINDU
Jadi tak hairanlah di setiap penjuru dan ruang di penuhi dengan pelbagai jenis patung.
Patung-patung mewakili setiap " semangat " dan " kepercayaan " yang tersendiri

Okay, once dah berehat-rehat atas tilam yang sangat empuk dalam bilik hotel,
Lepas berendam dalam Bath Tub
Lepas memanjakan diri dengan aromaterapi lavender.. hehehhe
Now...
Masa untuk round bandar Kuta !!!


Disebabkan hotel dah betul-betul kat bandar Kuta,
So kteorang just jalan kaki je pusing satu town !!
 Ada macam-macam kedai kat situ...
But kadang-kadang timbul rasa kesian bila dorang begitu mengharap pelancong datang beli kat kedai dorang
Tapi sila berhati-hati !!!
Coz bila kita dah mula tawar menawar kat satu kedai then kita dah macam nak beli
Tiba-tiba tak jadi beli....
Dorang akan ikut kita sepanjang jalan paksa kita beli barang dorang jugak !!!
Situasi macam nie pernah terjadi bila salah seorang dari kitaorang sibuk duk tawar harga
Biasalah dorang pun tak pandai sangat cakap English..
Main tawar pakai kalkulator...


Hehehe padehal taklah besar mane pun !!
Tapi bila dah duk jalan keliling town.. singgah sana sini...
Memang kaki nie rasa ...
" alangkah indahnya bila dapat massage kaki..... "



Taraaaaa... nilah SPA yang membantu meregang-regangkan urat kaki... hehehhe
SPA yang bercirikan tradisional...
Design pakai buluh jer pun !!!!


Lepas ke Spa...
Sempat pergi kat satu kedai yang memang feveret emma !!
Lalalal duduk dalam tu berjam-jam semata-mata duk belek aksesori rumah :)
Serius, memang rasa tak nak keluar je dari kedai tu...
Tengok kat luar macam tak best je...
Masuk dalam terus terpukau !!!
So apa lagi ???
Jommm memborong !!!! :)


Jom baca : " Berehat seketika di BALI "






www.tips-fb.com

3 comments:

  1. wah.. bestnya pergi melancong ke Bali...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum emaa, perghh bestnya g Bali. tapi yang tak bestnya bila nak shopping macam kena paksa kan. hehehehe ;p

    ReplyDelete
  3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa dulunya saya ini cuma seorang
    penjual es kuter kelilin tiap malam. pendapatannya tidak seberapa dan
    tidak pernah cukup dalam kebutuhan keluarga saya,, suatu hari saya dapat
    informasi dari teman bahwa EYANG JINGGO bisa memberikan angka ritual/goib.100% tembus.
    akhirnya saya ikuti 4D nya 3741 dan alhamdulillah meman bener-bener terbukti tembus.
    saya sangat berterimakasih banyak kpd EYANG JINGGO.atas bantuan EYANG saya sekaran
    sudah bisa mencukupi kebutuhan keluarga saya bahkan saya juga sudah buka
    usaha matrial dan butik pakaian muslim.!!!
    Jika anda mau buktikan silahkan hub EYANG JINGGO dinomor ;
    (085.281.220.019) insya allah dijamin 100% tembus.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!