-->

Google+ Followers

Wednesday, February 20, 2013

Kahwin ???


Assalamualaikum uoals,


Sekarang nie ramai yang kawin dalam usia yang muda,
Even kebanyakkan member-member semua dah kawin !!
Kalau before this,
Aktiviti weekend sah-sah merayap je kejenya..
Memang tak lekat kat rumah
Ada je aktivitinya, bowling, karaoke, cycling, picnic, movie...
Sekarang ???
Hahhaha aktiviti semakin sunyi... 
Kalau keluar pun, bawak anak-anak buah pegi main kat playground KLCC
Teman my sis jalan-jalan...
Pendek kata lebih banyak aktiviti kekeluargaanlah...
Maklumlah, member-member dah ada komitmen lain..
Dah duk masing-masing ikut husband dorang..
So jaranglah dapat lepak macam dulu lagi...


Emma ???
Hhahaha sekarang nie... asyik dengar soalan 
" bila nak kawin ??? bila nak kawin ??? bila nak kawin ??? "
Tak bernanah ke telinga korang kalau asyik kena dengar soalan yang sama ???
Tapi alhamdulillah, dah start planning sikit-sikit
Barang-barang hantaran pun dah start beli...
Bila incik syg propose dulu...
Esok tu terus start cari and beli barang !!!
hahahha gelojoh tak gelojoh ???
Bukan apa, kadang-kadang tu masing-masing nak keluar pun malas.
So, alang-alang ada masa and mood rajin nak membeli..
So kteorang membeli...
Tapi dalam hati nie selalu jugak tertanya-tanya,

" Dah ready ke nak kawin ??? "

erkkkk...glupppp....
Tepuk dada tanya hati..

Masak pun tak reti lagi..
Kadang-kadang sedap, kadang-kadang masin, kadang-kadang tawar...
Dah kawin kena jaga hati suami lagi..
Kena dengar cakap dia..
Jangan degil !!

Perangai degil nie tak ubah-ubah jugak...
Nasib baik incik syg tu jenis yang sabar..
Kalau tak sabar... sayonara bye bye laaaa

Huwaaaa kawan-kawan cakap,
Kawin nie best !!
Banyak hikmahnya...
Erkkk betul ke ???

Confius !!!



www.tips-fb.com

6 comments:

  1. Percayalah kahwen tu mmg best, so cpt2 ye dear ^_^

    ReplyDelete
  2. lepas kwen nti leh cntinue blaja sume tu. weee sy pon nk kwen ugak >,<

    ReplyDelete
  3. @iedaurora waahhh pengalaman nie.. hehehehe insyaallah sis ;)

    ReplyDelete
  4. Married is a part of beautiful life and living as well

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!