-->

Google+ Followers

Thursday, August 14, 2014

Throw Back : Aku terima nikahnya


Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, hampir 2 bulan dah jadi isteri orang.
Tapi baru hari ni terhegeh-hegeh update blog,
Ada yang duk email wish tahniah,doa,ada yang bagi hadiah, ada yang tanya bila nak post gambar!!!
Nampak sangat kemalasan terserlah...sorry ~T_T~
Entry duk peram berbulan-bulan :( sorry korang !!!


Alhamdulilah, syukur ke hadrat illahi 14 june 2014
11.20am dengan dua kali lafaz selamat bergelar seorang isteri...
Kalau korang tanya ape perasaan ???
Serius emma cakap,
Time tengah duk make up kat rumah... rasa okay lagi,
Macam tak de pape.. malam tu pun siap boleh tido lena lagi dalam bilik ayah and mama....
Kemain request nak tido dengan mama and ayah, (anak manja lah katakan :) )
Malam time nak berinai pun okay lagi... member and sedara mara duk usik-usik...
Dalam hati cakap " Elehhh, tak de feel pape pun... tak heran langsung !!! "
Tapi bila nak bergerak ke masjid pagi tu.....
Baru terasa aura dup dap dup dap
Seolah-olah berlari maraton 7000meter per sejam.... cewahhh typo sangatlah nie :)
Sampai je masjid, tangan dah ketaqq, 
Pegang tangan pengapit and sepupu.... konon boleh hilang lah rasa takut :(


Masuk je masjid tengok suami tengah solat,
Terus kakak suruh duduk berhampiran dengan suami solat...
Buat budget cool je,.. padehal, dah tak tau dah nak buat ape,
Rasa macam nak lariiiii jer... eh, ko dah kenapa ??? macam kawen paksa pulak nak lari bagai... :) cool bebehhh


Habis suami solat terus pandang muka kitewww....
Ueewwwww malu lerrr....
Waaah time tu nampak berseri-seri muka suami...
Terus bagi 300% senyuman.. :) :) :)

Bila tok imam nak start nikahkan,
Terus pegang tangan mama,..
Time tu rasa sedih coz rasa ade orang nak amik emma dari family..
Pandang muka mama,
Pandang muka ayah
Huwaaaa rasa nak meleleh dah air mata time tu... 
Tapi cool emma... jangan nanggis !!!!


Opsss lupa pulak,
Ayah yang nikahkan emma dengan suami time nie...
Permintaan emma sendiri,
Nak ayah yang nikahkan....:)

Alhamdulilah, segalanya di permudahkan,
Cinta yang di tolak dulu akhirnya membawa pada satu ikatan dunia dan akhirat :) Wallahi
Siapa sangka awek 6.30 petang yang selalu suami tunggu, 
Akhirnya menjadi miliknya :)

www.tips-fb.com

4 comments:

  1. Assalamualaikum emma. moment terindah bila disatukan dengan orang tersayang. heheh best sangat. tetiba teringat masa kita punya moment nikah dulu. ahhahah

    ReplyDelete
  2. Wsalam sheila, yup.. moment paling indah dalam hidup.. tak sangka kan ???

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!