-->

Google+ Followers

Thursday, August 21, 2014

Hasrat nak pakai songket dilupakan




Assalamualaikum uoals,


Emma memang peminat songket,
Lebih-lebih lagi bila pakai time wedding
Nampak ayu and sopan je kan ???
Nampaklah ciri-ciri kemelayuan tu

Emma dah simpan hasrat semata-mata nak pakai songket
Then memandangkan wedding kat Kl emma dah pakai dress yang meleret-leret tuu
So ingat wedding bertandang nak pakai songket
Siaplah berangan-angan lagi nak pakai songket
Dengan aksesori lagi... sanggul lintang ke... waaaaa

Tapi memandangkan majlis bertandang,
Kteorang dapat sponsor dari saudara belah suami,
So dah banyak kali jugaklah plan nak pergi tengok baju before kenduri,
Tapi setiap kali mesti ada jer hal.. owner butik tak adalah....

Sampailah ke hari wedding,
Emma masih tertanya-tanya apa baju yang emma akan pakai ??? serius !!!
Tapi emma dah mention lah yang emma nak songket
Sehari sebelum wedding, emma dah inform suami suruh butik bawak lah satu lagi baju selain songket
Manalah tau kalau tak sesuai a.k.a tak berkenan di hati...
Maklumlah emma memang sangat cerewet pasal baju
Tapi kalau emma dah suka something,
Emma akan terus amik tanpa fikir berkali-kali...

Di jadikan cerita,
Pagi tu barulah dapat tengok baju...
Tapi emma tak sempat tengok pun songket untuk perempuan !!!
emma sempat tengok suami try baju untuk lelaki...
Tapi sayangnya... bahagian tangan pendek...
Suami try baju lagi satu then ngam...
Terus setuju je lah sebab dah tak ada masa lagi....
Tapi dalam hati...
Serius, rasa sedih and terkilan sangat sebab tak dapat pakai songket !!!
Sampai sekarang, kalau teringat confirm meleleh air mata...
Yerlah salah satu impian perkahwinan kita tak tercapai kan ???
Kalau nak pakai suka-suka tu boleh je...
Tapi rasa sebagai pengantin tu dah tak ada...

Modern Songket Inspiration!



www.tips-fb.com

6 comments:

  1. Alahai.. kesiannya. Kalau dpt pakai, dah tentu muka korang sweet je kan. Takde rezki tu.. kot2 la nanti bole buat time fotografi bersama baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa... nak buat macam mana, tak de rezeki... insyaAllah tunggu ada baby nanti =)

      Delete
  2. X pe la emma...even x dpt bersongket pon..tetap cantik di hari bsejarah tu paling penting,..nak jugak pakai songket..sewa n buat utk photoshoot je...dpt abadikan dlm album kan...

    Rajin2 jom ke blog sy..
    www.ainkaswa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de rezeki kan ??? tak pelah, dah lepas pun... hehehhe nak buat lagi sekali tu memang tak lah kot... feeling dah lain ... hehehhe =)

      Delete
  3. Xpelah Emma , janji tetap bergaya dan tampil cantik. Ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh tak de rezeki... tak pelah.... =)

      Delete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!