-->

Google+ Followers

Thursday, March 6, 2014

Tazkirah malam jumaat



Assalamualaikum uoals,


Ingat lagi before incik tunang balik tadi
Semata-mata hari nie semangat masak daging black pepper
Dah berhari-hari incik tunang suruh buat
Konon-kononnya sedap walaupun pedas !!
Wahhh bangga jap dah pandai masak sikit !! hehehe

Incik tunang : Saya nak mintak something boleh tak ???

Me : Apa dia ???

Incik tunang : Start esok, jangan tinggal solat boleh tak ???

Me : glupppp ... lidah terkelu !!

Incik Tunang : Kalau tak boleh nak buat 5 waktu, buat sekali sehari pun tak pe. Jangan tak solat langsung !!
                      Sekurang-kurangnya awak boleh tolong diri awak and mak ayah awak !!

Me : Terdiam

Incik tunang : Dunia dah akhir zaman. Macam-macam yang kita dah tengok terjadi. Saya just boleh mengingatkan.

Me : InsyaAllah.


Emma bukanlah hamba Allah yang sempurna, solat tak pernah tinggal, tak buat dosa. Tapi kadangkala syaitan nie duk bisik-bisik jer kat telinga.  Kadang-kadang tu dah cakap nak solat, tapi duk tengok tv lagi...!! InsyaAllah, azam nak penuhkan waktu solat. Semoga mampu menahan setiap godaan makhluk bertanduk !!!

www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!