-->

Google+ Followers

Wednesday, March 5, 2014

Bride To Be - HIV TEST


Assalamualaikum uoals,


Nurse : Ni perkahwinan yang ke berapa ???

Terkelu jap ?? memang dorang akan tanya soalan macam nie ke ???

Emma : Yang pertama :)

Nurse : Sakit sikit tau, meh jari...... 

Emma : Okay.....(relakan jer lah jari kena ketip ngan jarum tu.... pedih gak ekkk, )

Nurse : Start last week, mana-mana pasangan yang nak buat HIV Test kena bayar RM 30.

Emma : Aikkk, bukan FREE ke nurse ??? sah-sah dalam form pun dah tulis PERCUMA ???

Nurse : Entah, kteorang pun tak tahu kenapa.  Sebab dapat arahan dari atasan minggu lepas. Tapi HKL je yang kena bayar. Tempat lain tak ada pun !!! 

Emma : Macam tu pulak ??? 

Nurse : Kalau awak nak marah ke atau nak buat aduan kat atasan awak boleh je buat.  Kteorang tak marah pun. Tu memang hak korang !!!

Emma : Kalau buat aduan boleh dapat balik tak RM 30 tu ????

Nurse : #%&!????


Tanya kat tunang, nape kena bayar ekk ??? dia pun tak tahu kenapa !! kalau nak kata KIT HIV TEST tu dorang tak dapat supply dari KKM, Harga kit tu pun baru 20 sen.... apa yang mahal sangat ??? even KIT tu tunang duk main lastik-lastik je dengan staff dia kat PPUM. 

So apa motif nak bayar RM 30 kat Hospital Kerajaan ????


www.tips-fb.com

1 comment:

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!