-->

Google+ Followers

Thursday, November 24, 2011

Betul ker ???

Orang cakap ...... 
Bila bulu mata kita gugur...
Ada orang rindu kat kita ???
Betul ker???

Orang cakap jugak...
Bila bulu mata kita gugur...
Ada orang yang duk mengata kita ???
Betul ker???

So, kalau ramai yang rindu kat kita and ramai jugak yang mengata kita bulu mata kita  gugurlah semua ???? hahahhaahha logik tak ????? memang tak logik pun fakta nie!!! But dont wory coz bila bulu mata kita gugur, ia akan tumbuh balik !! Okay Emma nak share dengan korang kenapa bulu mata kita gugur especially bagi kaum perempuan !!! Hurmmmmm..... lets read it !!!

Sebab ???

1) Bila kita gosok mata secara kasat atau menggunakan tangan, maka bulu mata akan mudah gugur.  Tapi korang jangan risau sebab bulu mata akan tumbuh balik.  Proses yang dinamakan " Madarosis ".
2) Penggunaan Maskara membuatkan bulu mata menjadi berat dan mudah gugur.

3) Jangkitan kuman pada bulu mata... korang boleh refer kat sini klik jer...

Kena Buat !!! 
1) Elakkan guna Maskara atau Eyeliner.
2) Amalkan Multivitamin setiap hari.
3) Mengurangkan stress.
4) Gunakan pelembap dan sapu kat mata supaya nampak lagi segar.


www.tips-fb.com

2 comments:

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!