-->

Google+ Followers

Tuesday, December 2, 2014

Baby start Kicking !!!



Assalamualaikum uoals,


Waaahhhh, sejak bakal jadi mummy to be nie memang kemain bz sikit -__-! padehal tak lah bz mane cuma tahap malas nak update blog tu tinggi. Maklumlah internet kan dah kemain mahal sekarang nie.. habis topup kat internet je !! Okay nak sambung sharing dengan korang entry preggy. hehehehe aikk entry preggy ??? alahai korang jangan boring ek, maklumlah keterujaan tu memang tahap paling tinggi. Maklumlah 1st baby =)

Okay, genap 21 minggu 2 hari emma dah start rasa pergerakkan baby.  Mula-mula tu tak sure sangat, maybe sebab dia punya denyutan jantung kot. But bila search kat google, baru tau tu gerakan baby.  Baby still kecik lagi, so gerakan dia tak lah kuat.  Tapi mula-mula tu memang emma rasa sangat-sangat-sangat sakit kat perut and atas rahim. Tak tau kenapa !! Sampaikan rasa nak meleleh air mata jugaklah. Tapi sakit tu kejap je pun. Bukan lama. Tak payah nak propa sangat emma oiiii...

Cerita pasal gerakkan baby, emma tak tau macam mana nak explain kat korang macam mana rasanya. Coz maybe setiap mummy to be lain rasanya kan ??? tapi kalau emma rasa dia macam nie ;-

Rasa macam dia denyut-denyut kat satu tempat. Tapi denyut-denyut tu tak lah berterusan. Dia macam kejap-kejap ada pastu dia hilang, then ada balik pastu hilang. Then lepas dah berhari-hari dia semakin kerap. Kadang-kadang rasa macam ada benda ketuk dinding perut. Tapi rasa macam syokkk pulak bila dia dah gerak !!! Sampaikan setiap kali dia gerak mesti emma kejut zam then letak tangan dia kat tempat yang bergerak tu.  Selalunya dia akan gerak time nak tidur, awal pagi and petang.





Tapi yang paling best bila kelmarin emma pergi wedding BFF emma kat Pantai Dalam, Bangsar. Dah nampak dah wedding cake kat tepi pelamin. Time tu terus cakap " sedapnya cake tu... chocolate moist cake !!! " Haaa korang tau apa jadi lepas tu... ??? Baby terus Kick perut !!! Amboiii kemain ek demand nak chocolate cake ??? baby terus kicking sampailah BFF potong cake then bagi kat emma... haaaa lepas makan terus diam !!! haiiii lah anak !! pandai dah nie..... -__-!



www.tips-fb.com

3 comments:

  1. Eee...best kan Emma nk jadi mommy dah, mst due kite sama kan. Akak preggy ank ke-3. Due bln April 2014.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. dia tau ada kek sedap depan mama dia.. :p

    ReplyDelete
  3. Eee besnya kn klu kna kick emma..sa nie bru 18weeks slalunya rsa cam buih2 je..ttiba ari tu kna kick..hppylah trus tpi skali je..tggu lgi kna kick nie he2..

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!