-->

Google+ Followers

Tuesday, December 30, 2014

Kegemukkan !!!


Assalamualaikum uoals,


Hampir sebulan dah duk tinggalkan blog nie ^_^! nampak sangat tahap kemalasan tu semakin lama semakin tinggi.  Sama tinggi dan besarnya dengan perut dan badan sekarang nie !!! aishhhhh ^_^!

Alhamdulilah, hampir ke 27 minggu dah usia baby dalam perut nie ^_^ semakin kuat menendang !!! haaa dalam sehari memang kemain gemar lah dia duk menendang. Lebih-lebih lagi bila daddy dia melayan and main dengan dia !!! Main ???? haaaa jangan tak tau, sejak baby dah start bergerak, zam kemain eksited da.. tiap-tiap malam, pagi before pergi kerja or time balik kerja bukan bini dia lagi dah dia carik !!! Tau dia cari ape ???? dia cari baby dalam perut nie haaaa.... mak jeles tau !!! sedey cam gini ^_^!

Bila daddy dah kemain duk melayan dia... amboiii kemain ligat dan aktif lah si kecik nie mula bergerak, segala organ dia bagi... siku, kaki... yang menahan senak and geli sah-sah mummy dia !!! bila dah tengok kita duk kemain menahan geli and sakit, zam lagilah kemain suka...babap daddy kang !!!

Tau lah kita dah tak comel macam dulu... huwaaa serius memang terasa lah sangat perubahan kat badan nie, mana tak nya cuba korang bayangkan bila berat badan pun dah semakin naik !! Kalau dulu berat emma baru 48kg je, sekarang nie dah jadi 56kg !! Nurse pun bising sikit hari tu check up berat lebih 2kg... ahhahahahahha macam mane ??? Kalau emma dah sekarang nie perut asyik lapar je, kalau sekarang nie emma dah makan nasi siap bertambah sampai 3x (tengok lauk jugaklah ^_^), sejam lepas tu emma dah lapar balik. Mulalah duk cari biskut, roti or nestum.  Lepas tu malam kang time nak tido or time tengah tido boleh terjaga sebab lapar lagi ????  Sekarang nie dah rasa kembang jerrr... sampaikan rasa hidung pun dah semakin kembang !!! adeh !! Tapi bila mama cakap, tu bersifat sementara je... lepas bersalin okaylah balik... fuhhh lega !!!

Okay, setepek emma share dengan korang gambar paling latest emma amik !! hahahaha " i nampak kembang, so i bagi gambar posing dari tepi je lah ye.... "


Ramai yang tanya, " eh, dah scan ke tengok jantina baby ??? " 

Emma belum  scan baby lagi, tapi dah request kat zam nak scan baby on my birthday this January... heheheh kira mintak hadiah skali lah tu.... ^_^ Emma dengan Zam dah plan nak scan yang 4D tu... sibuk lah duk serach kat google klinik mana yang okay. Then ramai yang bagitau kat emma try scan kat Klinik Fauziah, Ampang !! Tapi leceh jugak coz kena buat appoinment dulu !! Emma dah try bukak kat website dia untuk booked appointment tapi dorang belum bukak lagi booking untuk January.. so kenalah tunggu tahun depan yer...

Eh, korang agak-agak baby nie lelaki ke perempuan ??? Ada yang cakap baby nie perempuan kalau tengok perut yang bulat tuuuu... ada jugak yang cakap baby nie lelaki... hahahhahah Emma and zam tak kisah pun baby nie lelaki atau perempuan asalkan segalanya selamat dan di permudahkan. InsyaAllah ^_^

Okaylah, baby dah start main kicking dah nie... perut dah rasa senak je.... huhuhuhuhu baby dah tak sabar nak main dengan daddy dia ^_^


~~ Thanks coz baca blog nie ^_^ ~~

www.tips-fb.com

1 comment:

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!