-->

Google+ Followers

Tuesday, December 30, 2014

Teringin ~ Mampu membuatkan kita menanggis



Assalamualaikum uoals,


Orang pregnant nie macam-macam ragam, kadang-kadang sampai suami boleh rasa stress nak melayan kerenah kita kan ??? Tapi Alhamdulilah, sepanjang pregnant nie... apa yang emma nak teringin nak makan emma dapat makan !! So far tak lah susah sangat apa yang emma nak makan tu... tak lah pulak minta daging unta ke, or benda yang susah nak dapat !!

Sebelum nie, emma jenis taklah nak mintak macam-macam and kalau time tu benda tu tak ada emma okay lagi. Macam sebelum nie, emma teringin nak makan durian !!! Then time tu lah durian tak ada jual... sampailah awal cuti sekolah hari tu, emma dengan zam bawak akak emma and anak buah emma jalan-jalan kat Melaka.... Dah sampai Melaka, hehehhe lepak semalam kat rumah abang emma kat Masjid Tanah. Then, zam tanya abang emma ada jual buah durian tak kat sini ??? abang emma cakap bukan musim...tapi esok kalau terjumpa belilah.... Dan nak di jadikan cerita, akhirnya time lepas jalan-jalan dari Bandar Melaka otw nak balik rumah abang, tiba-tiba nampak ada orang jual durian.... haaaa terus stop kereta time tu. Dapat jugaklah merasa walaupun harga durian time tu kemain kaw-kaw dia letak. Maklumlah bukan musim kan !!!


Cuma baru-baru nie je, emma boleh menanggis sebab tak dapat makan kuih Seri Muka... haaaaaa ngada-ngada kan ??? Emma pun pelik, kenapa emma boleh menanggis tak dapat makan kuih tu... padehal sebleum nie okay je.  Cerita dia macam nie, sabtu lepas emma ajak zam pergi pasar malam Jalan TAR semata-mata nak beli kuih seri muka kat situ. Ntah tak tau kenapa, petang tu emma boleh teringat emma beli kuih kat pasar malam tu and kuih yang dia buat memang sedap !! Rasa pandan and pulut pun rasa lemak je... memang sedap lah !!! Lepas tu zam cakap kita pergi lepas mahgrib.  Okay, tarik muka sikit bila zam cakap macam tu.. coz kalau boleh nak time tuuuu jugak !!! haaaa korang tengok cam gini " peel " emma !! hehehe ^_^!


Tapi, lepas Mahgrib hujan selebat-lebatnya..... terus tak dapat nak pegi !!! zam dah pelik kenapa emma bad mood sangat malam tu coz kalau tak dapat nak beli kuih tu pun esok lusa boleh cari jugakkkk.... tu yang dia pelik, sebelum nie okay jeeeee... tapi malam tu, ntah kenapa boleh meleleh-leleh air mata sebab tak dapat kuih tu... !!!

Esok tu, try cari kat bazar... hurmmm semua yang emma tengok tak menyelerakan langsung !!! huwaaaaa T_T !!! still cari sampai sekarang kuih yang best tuuuu... huwaaaaaa tapi dah tambah lagi satu list, Nak kuih tepung pelita, paya jaras !!!!! adeh !!!




~ Thanks coz baca blog ~
www.tips-fb.com

2 comments:

  1. Assalamualaikum emma. hahahha biasalah tu hormon. hihiii sheila pun pernah mengidam nak makan kuih seri muka. nasib dapat makan. hahahha sedap betul tekak kalau dapat reward dengan apa yang kita idamkan. hihiii take care mommy to be..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sheila, tu lah...x dapat mkn lg terasa sgt sedih nye... Before this okay jer...

      Delete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!