-->

Google+ Followers

Thursday, March 31, 2016

Resepi Kuih cara



Assalamualaikum uoals, 

Eh, rindu nya nak update. Tapi asal nak update je si kecik nie sibuk nak dengar lagu Didi & friends !!! Okay, nak share dengan korang one of favourite kuih incik husband !!! Maklumlah, bini dia kan memang "rajinnn" sangat masuk dapur kan ??? Hahaha seriusly, bini dia nie tau makan je dari dulu... Tapi sekarang dah jadi isteri orang nie kenalah ambil tahu sikit hal-hal dapur nie !!! 

Haaa ape lagi ??? Lepas nie korang dah boleh try buat !! Alaaa senang aje rupanya !!!

Bahan -bahan 

>> Tepung gandum 
>> Air garam 
>> Telur 1 biji
>> Pewarna

Mula-mula korang masukkan tepung gandum ikut berapa banyak yang korang nak buat. Kalau sikit je letaklah secawan.

Bancuh air garam (garam satu sudu kecil).

Campurkan tepung gandum dengan air garam tadi. Gaulkan rata-rata. Kacau jangan sampai berketul-ketul. Air garam tadi jangan sampai cair sangat tepung tu. Agak-agak dia likat okay da !!! Boleh letak pewarna bagi nampak cantik !!! 

Then korang boleh masukkan dalam acuan. Masak sekejap je !!! Opsss, korang boleh letak inti sikit dalam tu, letak gula ke kelapa ke... 

Tadaaaaa







www.tips-fb.com

1 comment:

  1. yana terjah sini . .teringat zaman skolah dlu amek subjek ert cikgu ajar cucur ni

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!