-->

Google+ Followers

Friday, April 15, 2016

Love letter from mommy to Anyssa Maisarah


Assalamualaikum

Dear my lovely princess Anyssa Maisarah,

Satu hari nanti,
Mommy tau anyssa would read this !!!
Segala-galanya tentang Anyssa.



8 April 2015,
Itu jangkaan melalui ilmu kedoktoran dunia mengenai kelahiran Anyssa,
Tapi, perjanjian Anyssa dengan Allah masih belum selesai.
Mommy ingat lagi, 
Hari tu mommy sempat teman atuk dan nenek check up dekat hospital.
Mommy ingat lagi,
Anyssa menggigil dalam perut bila ada kat hospital,
Mommy tau Anyssa takut.
Mommy dengan mak teh tak putus-putus pujuk Anyssa.
"Mommy always be there when you need me".


14 April 2015
Mommy terpaksa serah diri mommy kat hospital memandangkan Anyssa dah overdue seminggu.
Mommy nanggis-nanggis kat ketiak daddy,
Mommy takut !!!!!!
Pertama kalinya mommy check in dekat hospital.
Banyak procedure yang mommy lalui...
Debaran kian terasa bila doctor decide mommy kena "induce" esok pagi untuk percepatkan kelahiran Anyssa.
Malam tu mommy bertemankan Allah, Anyssa.
Tak putus-putus surah maryam dan ayat quran mommy baca.
Macam-macam mommy fikir
Tapi, mommy tau esok mommy dapat jumpa Anyssa. 
Malam tu mommy tak boleh nak tido,
Mommy cakap-cakap dengan Anyssa,
Anyssa pun ligat tendang-tendang perut mommy !!

15 April 2015
Pukul 6 pagi, lepas azan subuh doctor induce mommy.
Sakit sangat !!! Tapi mommy tahan je bila doctor tu bukakan laluan untuk Anyssa.
Lepas sejam, mommy rasa sakit kat perut.
Menggigil jugaklah mommy tahan sakit.
Mommy peluk bantal... 
Nurse datang check, mommy dah rasa sakit.
Jantung Anyssa pun berdegup laju je....
Mommy layankan je sampai lah pukul 11 pagi... Sakit tu kuat sangat !!
Mommy call daddy cakap sakit.
Terus daddy datang jumpa mommy kat wad.
Tapi jalan untuk Anyssa baru bukak 2cm.
Lepas zohor mommy kena masuk labour room.
Bukaan untuk Anyssa baru 4cm.
Tapi mommy sakit sangat !!! 
Lepas asar, air ketuban pecah!! Yeayyy Anyssa on the way !!!!!
Rupanya tak jugak !!! Bukaan Anyssa 4cm jugak !!! Mommy kena suntik epidural. Sebab, mommy dah tak tahan sakit sangat !!
Menggigil gigil mommy tahan sakit.
Daddy, usap rambut mommy, baca ayat quran kat telinga mommy. Setiap kali sakit, mommy gengam tangan daddy kuat-kuat.

Tapi, Anyssa semakin lama semakin lemah !!
Setiap kali mommy tanya nurse bila dorang asyik geleng kepala tengok draft Anyssa. 
Dorang cakap Anyssa tido.
Sampailah pukul 6.30 petang, doctor cakap mommy kena bedah !!! 
Mommy takut sampai nanggis-nanggis kat daddy.
Mommy dah tak kisah ape rupa mommy bila nanggis!!
Daddy peluk mommy and cakap "everything will be okay !! ".
Lepas azan mahgrib, mommy kena tolak masuk operation room.
Mommy pegang tangan daddy. Sayu je mata daddy.
Mommy pandang daddy sampailah daddy hilang dari pandangan mata mommy.
Dan saat tu mommy redha, kalau Allah tarik nyawa mommy saat tu... Mommy redha, tapi berilah peluang mommy tengok anak mommy dulu.
Dan mommy tak tau yang rupa-rupanya Anyssa jugak sedang bertarung dan bertahan untuk lihat mommy daddy.
Dan daddy pula bergelut dengan ketentuan yang bakal kehilangan mommy atau anyssa atau kedua-duanya.
Pandangan mommy kosong !!! 

Tapi Allah yang lebih tahu segalanya,
Dia yang merancang dan dia yang tentukan !!!
Waktu azan isyak, sayu je mommy dengar.
Pertama kali dalam hidup mommy begitu menghayati suara azan !!!
Saat tu mommy rasa mommy mungkin tak akan melihat dunia, melihat anyssa dan orang yang mommy sayang !!!
Tapi, subhanallah... Habis je azan isyak !!! Mommy dengar tangisan yang mommy tunggu !!!
8.26 malam, awak lahir ke dunia sayang !!!!

Anyssa,
Awak harta yang paling berharga dalam hidup mommy
Mommy Daddy sayang awak !!
Semoga membesar menjadi anak yang solehah, yang boleh mendoakan mommy daddy, 
Semoga sentiasa menenangkan hati dan menceriakan hidup mommy daddy
Seindah nama mu 
ANYSSA MAISARAH
Penglipurlara yang memberikan ketenangan !!!




Selamat Hari Lahir yang Pertama 

www.tips-fb.com

No comments:

Post a Comment

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!