-->

Google+ Followers

Monday, February 22, 2016

Tinggal kerjaya demi anak

Assalamualaikum uoals


Rasanya lama sangat aku tak update blog. Maklumlah, bila ada anak rutin harian pun dah bertukar ikut jadual anak ! Selagi anak kaw tak tido selagi tu lah kaw pun kadang-kadang tersenguk tahan mengantuk !!

Dan sejak lahirnya Anyssa, aku buat sesuatu yang tak pernah aku terfikir dek akal aku bila selama ni kaw dah terbiase pegang duit, asal gaji je mane nak makan cinfirm pegi !! Nak shopping ??? Aku jenis suka usha dulu baru aku beli !! Tu memang tahap perangai aku dari dulu sampaikan laki aku sendiri malas nak ikut aku shopping !!! Wuhahahaha

Tapi semua tu berubah bila Anyssa lahir !! Aku decide nak resign jadi Designer !!! Walaupun dalam hati meronta ronta tak nak resign !! Sebab apa ??? First, aku belum lagi tahap designer yang memang pro !! Kaw sebut je nak design ape ... Pong pang sana sini , haaa siap dua tiga proposal !!! Second, konon-kononnya aku nak tukar dari Designer ke Decorater !!! Haaaa sebabnya aku jeles tengok Eric Leong,Rizalman .... Kaw dapat idea lepas tu kaw tunjuk sana sini tapi orang lain buat keje... Hahahaha «-_-»! Dan yang lastly, aku nak ada label aku sendiri !!! Haaaa tu lah dia, aku penah design satu furniture nie... Tapi separuh jalan jer _-_!!! Kononnya, cita-cita nak up sampai international market. Sudahnya separuh jalan je... Hahaha tak teguh pendirian betul !!!



Orang cakap jadi designer nie buat keje kat rumah pun boleh !!! Yes, memang boleh. Kaw siapkan proposal then kaw meet up dengan client. Agreed or not, if proceed or not dengan design and quotation lepas tu dah boleh start keje !! Tapi, keje jadi designer ni perlukan idea dan ketenangan bila nak buat design !! Bukan main hentam je !!! Dan bila anak kaw jenis yang melekat 24 jam, tido pun kat atas lengan kaw, then kaw bangun anak kaw pun bangun !!! Kaw rase kaw mampu nak design ker ???

Dan memandangkan anyssa pun kecik lagi, so aku pun gigih lah walaupun dalam hati menanggis, aku resign jadi designer. Dengan harapan semoga anak aku nampak pengorbanan aku semata mata nak besarkan dia !!! Aku pekakkan telinga bila kena perli " belajar tinggi-tinggi tapi duduk rumah jaga anak !! " .

Sekurang-kurangnya, aku tak miss tengok anak aku membesar !! Dari dia baby, pandai meniarap,merangkak,tumbuh gigi, pandai makan, berdiri, duduk, dan bila anak kaw pandai panggil " mi..mi... (mommy) ", dan sekarang mula nak bertatih and nak bercakap !!! Weh, aku tak pernah miss semua tu !! Happy sangat !!

So, aku tak menyesal tinggalkan kerjaya demi anak aku !! 
www.tips-fb.com

7 comments:

  1. wahh..dah besar dah baby kak emma..singgah blogwalking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besar da, macam2 perangai and kepandaian dia tunjuk dah !!! Hehe

      Delete
    2. Besar da, macam2 perangai and kepandaian dia tunjuk dah !!! Hehe

      Delete
    3. Besar da, macam2 perangai and kepandaian dia tunjuk dah !!! Hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum yunk .. In shaa Allah , rezeki Allah luas , pp pon penah terfikir nak resignee , tapi memandangkan ade lagi yang perlu tanggung so terkubur saja impian nak jaga anak sendiri ... tpi tengok anak membesar depan mata sendiri syok jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, alhamdulilah... Rezeki Allah tu luas . Sangat syok bila dpt tgk ank depan mata :-) sometimes kalau keluar rumah walaupun sejam dah rindu kat anak :-)

      Delete
  3. tahniah kerana memilih sesuatu yang ramai org nak tapi takut nak buat. saya pun resign as enginner utk jaga anak sendiri. zaman skrg duduk rumah pun boleh dapat income sama malah lebih dr gaji makan gaji. boleh jd designer dr rumah.

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!