-->

Google+ Followers

Thursday, October 30, 2014

Hai... i'm mummy to be !!! =)


Assalamualaikum uoals,


Alhamdulilah, hampir 5 bulan jadi isteri orang =)
Syukur dengan nikmat yang Allah bagi.
Penat buat preparation time wedding pun tak hilang lagi
Allah dah bagi satu lagi nikmat yang tak terhingga
Alhamdulilah.... Emma dah "pregnant"
Tak pernah terfikir pun
Emma dengan Zam tak kisah pun anak cepat ke lambat ke
Apa yang hari-hari Emma cakap kat Zam
" InsyaAllah, kalau Allah nak bagi rezeki awal atau lambat kita terima je...."
Tak de pun dalam istilah kteorang nak merancang ke apa
Sebab kte tau, kalau Allah nak beri ... dia beri jugak
Kteorang bersyukur sangat-sangat
Sebab kteorang adalah dikalangan insan yang diamanahkan untuk memikul tanggungjawabNya
Sedangkan orang lain bertahun-tahun menunggu...
Alhamdulilah...


Serius Emma memang tak sedar langsung emma pregnant !!
2 minggu lepas majlis bertandang emma demam
Bukan demam biasa !!!
Tapi demam yang kejap panas, kejap sejuk
Batuk yang melampau sampaikan nak bernafas pun payah
Selesema yang tak nak hilang-hilang 
Then ayah and Zam bawak pergi Klinik coz emma dah teruk sangat time tu
Selimut berlapis-lapis dah... mengalahkan duduk kat negara yang bersalji pulak !!
Alang-alang dah pegi Klinik, zam suruh emma buat pregnancy test skali
Sebab emma dah 2 minggu jugak tak datang period !!!
Sepatutnya emma datang period time wedding bertandang.
Seminggu lepas wedding, sajalah duk gatal-gatal nak buat UPT test
Suruh zam beli UPT kat farmasi...
Then pagi esok tu... bangun je, terus try
Tapi rasa macam tak sure sangat 
Yerlah, first time guna UPT
Dalam instruction pun just ada dua contoh
Single line dengan Double Line
Tapi once emma try, keluar double line
Tapi line yang lagi satu memang tak clear.. samar-samar je...
Terus kejut zam yang tengah tido.. dalam mamai-mamai dia tengok...
Tau dia cakap apa ???
" Tolong jangan buat saya letak harapan tinggi !!! "
Then terus tido balik....
Huwaaa rasa macam nak nanggis pulak bila dengar

Okay berbalik pulak time buat UPT test kat klinik...
Doctor bagi tempat untuk ambil sample urine,
Then doctor suruh tunggu jap.... 
Once tengah tunggu tu doctor checklah temperature,Bp dan segala bagailah... 
Temperature pun tinggi sampai 39 darjah celcius
Lepas tu doctor check result UPT....
Time tu rasa macam nervous sangat....
Doctor tu pandang aku, lepas tu pandang pulak zam
Then pandang aku balik, pastu pandang zam
Then doctor tu senyum kat kteorang sambil cakap "Congratulations, she's pregnant"
Hoiii time tu aku macam blur,
2X doctor tu ulang ayat yang sama.."Congratulations, she's pregnant !! But still in early stage. 
Maybe 4 or 5 weeks..."
Terus emma pandang zam... time tu dah nampak dia senyummmmmm =)



www.tips-fb.com

8 comments:

  1. assalamualaikum emma..tahniah2 yer bakal jadi mommy ni... take care dear...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam mama maszull, alhamdulilah... tq ye =)

      Delete
  2. Alhamdulilah..tahniah, tak lama lagi bergelar ibu :) take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, insyaAllah... tq Dila =)

      Delete
  3. tahniah dik...jaga diri k terutamanya 1st trimester ni, bnyk kan rehat....

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!