-->

Google+ Followers

Friday, December 10, 2010

~~ Rapid oh Rapid ~~

Hurm hari nie aku keluar rumah macam biase la... pagi2 lagi hp aku da berbunyi.. Tit..tit....
( oh ade message rupe nyer ) aku pun tgk la sape la manusia yg sent message pagi2 nie... (member aku Ieda rupe nyer)

" emma, aku da kuar umah da nie... x nak lambat mcm smlm lagi " ....
then aku pun reply la balik.... " ok... aku pun tengah tunggu train nie ( LRT PUTRA ) "



Ish ramai nyer orang dalam train hari nie... maklumlah hari Jumaat... aku pun nak n x nak terpakse la
masuk jugak dalam perut ikan sardin tu... ( " fuh nasib baik aku nie kecik jer... ehheheheh " )...

sampai jer kat LRT Bangsar aku pun call la member aku nie...
" Ieda, da sampai ker ?? Bas ade x ???  "
" aku da sampai da...tunggu ko jer nie "...


So aku pun melangkah dengan lajunye turun tangga... dengan harapan bas cepatlah sampai.....
Sampai kat Bus stop, aku tgk member aku pun tengah duduk termenung... ingat bf kot ???
so aku pun sergah lah die... hahahah nasib baik x terperlanting hand bag die...( hahahah sorry la mak cik...)

" Ieda, bas da sampai ke blum ??? " aku pun dengan confident nyer tanye kat member aku...
" Emma, bas da lepas la... aku sampai jer bas da gerak... " 

Ops....lambat lagi la nampak nyer....

hampir satu jam kte orang nie duk menunggu bas U87 ... x sampai2 jugak... (mogok ker driver bas skang nie??? )

" Ieda, ade bas tu.... "
" Ye la tu ko nyer bas...ntah2 bas U74... ... "


" Ish.... jap..jap aku doa lu... U87...U87...U87...."
" U85 la.....Emma .... x kan hari2 nak naik cab... bankrup la macam nie ...." 

( alamak... member aku da merungut da nie.... ish tapi betul jugak... aku pun da kopak nie....)

akhirnye... penantian kami berkahir jugak bile bas U87 sampai kul 9.10 AM waktu Malaysia....

" Ieda, pe lagi... amik la no telefon tu.... Aduan Rakyat .... "
" Tau x pe... hari2 aku masuk ofis lambat... kang Si Ketu tu masam muke ngan aku lagi... huhu aku x kira aku nak report gak hari nie.....




p/s : Kepada Rapid KL...sila2 la pantau jadual perjalanan bas anda... kan ke da menyusahkan ramai orang bile da bas lambat, so masuk keje da lambat.....!!!!

www.tips-fb.com

1 comment:

  1. hahahha...bgus2..ak ske2..(ske coz de pic ak..hehe.(so 50-50 ye ma - no claim2..)

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!