-->

Google+ Followers

Thursday, September 27, 2012

Remaja bangga bila tak ada dara !!


Assalamualaikum uoals,


Selamat pagi blogger and reader :)
Oh ya, bangun pagi sempat pulak terbaca tentang isu semasa nie,
"Remaja bangga bila tak ada dara"
Wowww, hangat tak pagi-pagi nie ???
Hangat kan ???
Memang Emma akui, 
Isu macam nie banyak dah Emma baca..
And kebanyakkan remaja bangga bila dorang tak ada dara !!
Adeh... ingat-ingat lah sikit..
Dosa and pahala nyer..
Kalau dah teringin sangat apa kata korang kawin jer..
Kan ramai remaja yang kahwin awal !!
" Menggelakkan zina " katanya..
Kan bagus macam tu..
Kadang-kadang tu.. korang bangga sangat bila tunjuk gigitan cinta korang tu..
Tau tak lelaki tak semua yang nak bertanggungjawab !!
Ayat manis lelaki jangan mudah terdaya !!
Bila terpedaya...
Ni la jadinya..
Anak luar nikah bersepah kat luar..
Hari-hari bukak paper,
Isu buang bayi !!
Sumber nya dari mana ???
Dari apa yang korang dah buatlah..
Siapa yang malu ??
Mak bapak korang jugak kan !!




p/s ~ Opss ter "emo" pulak pagi-pagi nie... Renung-renungkan..

www.tips-fb.com

3 comments:

  1. baru tingkatan 1 berani nak beromen..advance kan budak sekarang.. bab tunjuk love bite tu tak boleh blah... tunjuk dia dewasa sangat.. dewasa la sangat #tangan didada mata ke atas#

    ReplyDelete
  2. mintak djauhkan perkara2 yang macam ni...

    ReplyDelete
  3. remaja skrg dah xde perasaan malu dan hormatkan diri snediri.. meraka x sedar kalau bukan mereka yg jaga diri sendiri siapa lg yg akan ambil peduli... yg dah berkahwin pun segan nak tunjukkan gigitan cinta mereka yg belum berkahwin berbangga dengan gigitan cinta itu... dunia dah akhir zaman....

    ReplyDelete

Ala... janganlah pandang jer keyboard yang mahal tu.. meh komen-komen kat blog nie!!!